Lassi Luntenius : kuinka keijukaiset jouluyönä warastivat hänen Oulun kirkkomaalta

Kuvaus

Lassi Luntenius kertoo juoposta ja pahanilkisestä haudankaivajasta, jonka keijukaiset käännyttävät hyveiden tielle. Tapahtumien miljöönä on Oulu ”kauan, kauan aikaa tätä ennen – niin kauan aikaa, että juttu mahtaa olla tosi”.

Pastori ja toimittaja Robert Mellinin (1826-1880) kirja edustaa varhaista kotimaista nuortenkirjallisuutta. 1800-luvun lopulla vaikutteita otettiin etenkin brittikirjallisuudesta ja Lassi Lunteniuksessakin on selviä yhtymäkohtia Charles Dickensin tarinaan A Christmas Carol (Joululaulu).

1876

2007

Oulu : R. Mellin

Viittaus

Mellin, Robert, “Lassi Luntenius : kuinka keijukaiset jouluyönä warastivat hänen Oulun kirkkomaalta,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 16. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/120712.

5729lassi_luntenius.pdf