Kuvaus

Katastrofit ja onnettomuudet olivat suosittuja arkkiveisujen aiheita. Surulaulu tapaturmasta, joka tapahtui Warjakan retillä kertoo Oulunsalon Varjakassa syksyllä 1907 tapahtuneesta turmasta. Norjalaisen parkki Haugesundin lastausväkeä kuljettanut vene kaatui ja kaksikymmentä lastaustöissä ollutta oulunsalolaista vaimoa ja tytärtä hukkui. Vain neljä naista ja proomun peräsimessä roikkunut venemies pelastuivat.

1908

2007

Tornio

Viittaus

A. H., “Surulaulu tapaturmasta, joka tapahtui Warjakan retillä 18. pnä Lokakuuta 1907 ja jossa hukkui 20 henkeä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/120916.

0219suru-laulu.pdf