Alvar Renqvistin kirje Eino Leinolle 22.10.1893

Otavan Alvar Renqvistin kirje 15-vuotiaalle Eino Leinolle 1893.

Leino on tarjonnut hallussaan olevaa 80 runon kokoelmaa julkaistavaksi Otavalle ja Söderströmille 25.9.1893, mutta saa torjuvan vastauksen molemmilta kustantajilta.

22.10.1893

Teksti Item Type Metadata

Teksti

Kustannus-osakeyhtiö Otava Helsinki, 22 p. lokakuuta 1893
Helsinki
Sähköosoite:
Otava, Helsinki
Telefoni 1004

K. K. Herra Eino Leino.
Hämeenlinna.

Lähettäen takaisin runokokoelmanne ”Kotiveräjällä”, saamme kunnian ilmoittaa, että arvostelijamme on antanut niistä hyvän arvostelun. Hän on sanonut, että Te hallitsette runomuotoa hyvin, että kieli on rikasta, että kokoelmassa on paljon sieviä runoja, vaan kuitenkin on hän sitä mieltä, että sekä Teidän maineellenne runoilijana että ensimmäisen runovihkonne menestykselle olisi parempi, jos Te vielä jonkun aikaa odottaisitte ennen kuin lähetätte sen kirjakauppaan. Tähän arvostelijamme lausuntoon yhdymme mekin puolestamme sekä kehoitamme Teitä pitämään Otavata muistissa tulevaisuudessa.

Kaikella kunnioituksella
Kustannusosakeyhtiö Otava
Alvar Renqvist

Käsinkirjoitettu kirje

Viittaus

Renqvist, Alvar, “Alvar Renqvistin kirje Eino Leinolle 22.10.1893,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122092.