Santeri Alkion kirje Nykyaika-lehden toimitukselle 18.8.1898

Kuvaus

Kasimir ja Eino Leino julkaisivat Nykyaika-lehteä vajaan vuoden ajan. Kasimir toimi lehden päätoimittajana ja Eino Leino toimitussihteerinä. Lehti ilmestyi kahdesti kuussa ja esikuvana oli englantilainen Review of reviews, kansansivistykseen tähtäävä aikakauslehti. Lehdessä käsiteltiin kotimaista ja ulkomaista kirjallisuutta, julkaistiin käännettyjä artikkeleita ja erilaisia yhteiskunnallisia artikkeleita. Kasimir avasi toimittajan roolissa veljelleen monia ovia ja tutustutti tämän moniin tärkeisiin ihmisiin.

Laihia 18/8/98.

"Nykyajan" arv. Toimitus, Helsinki.

Pyydän saada mukana seuraavalla kortilla ilmoituksen josko "Nykyaika" lehteä saapi vielä tälle vuodelle tilata. Wasta nyt olen ollut tilaisuudessa tutustua lehtenne muutamiin numeroihin ja huomannut sen todellakin huomattavassa määrässä vastaavan tarkoitustaan. Kun ei käsiini sattunut joutumaan näyttönumeroa, jouduin jo vuoden alussa tilaamaan niin paljon muita lehtiä etten katsonut voivani enempi rahoja tähän tarkoitukseen käyttää. Kun "Nykyaika" sitä paitsi on liijan kallis vaihdettavaksi Pyrkijään, niin tilaisin nyt kuitenki mielelläni lehtenne jos kaikki nrot ovat saatavissa.

Toivottaen menestystä hyvälle yrityksellenne piirrän

Kunnioittaen
Santeri Alkio.

18.8.1898

Käsinkirjoitettu kirje

Viittaus

Alkio, Santeri, “Santeri Alkion kirje Nykyaika-lehden toimitukselle 18.8.1898,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122108.