Tuomas Rönkkö oli hurja mies

Kuvaus

Tuomas Rönkkö oli hurja mies ja hänelle tapahtui elämän varrella kaikenlaisía sattumuksia. Tarinassa kerrotaan kuinka Rönkkö kokoaa Ivalosta joukkoja punakaartilaisten riveihin ja johtaa heitä Murmanskiin. Murmanskista hän päätyy erinäisten seikkailujen jälkeen takaisin Ivaloon ja tulee uskovaiseksi. Huuhkajasta löytyy mieluinen emäntä, jonka hän haluaisi vaimokseen, mutta kihlajaisrahat puuttuvat. Ongelma ratkeaa, kun Rönkkö lupautuu uimaan maksusta jäiden keskellä Ivalojoen yli.

2014-01-09

Martti Salon haastatteluaineisto

08:05

Salo, Martti

Kangas, Svante

Muurmanski
Helsinki
Törmänen
Ivalojoki
Huuhkaja

Tapahtuma-aika

1918

Rönkkö, Tuomas
Tanskanen, Mauri
Mari
Kyrö, Ilo

Viittaus

Kangas, Svante, “Tuomas Rönkkö oli hurja mies,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122742.