Enneuni ja talvisodan pommitukset Vätsärin palkisessa

Kuvaus

Porovarkaus ja siepatuksi tuleminen eivät tulleet varoittamatta, sillä kertoja näki ennenunen taphtumista muutamia päiviä ennen kuin se tapahtui. Pekka on tavannut sieppaajansa jälkikäteen ja antanut yhdelle korvatilkan kuittaukseksi vapaudenriistosta. Talvisodan aikana kertoja joutui Vätsärin palkisessa poropaimenena ollessaan pommikoneiden ahdistelemaksi ja joutui kaverinsa Eemeli Kaarretin kanssa piiloutumaan ampumiselta suojaan puiden alle. Pommituksessa tuhoutui Laulujokelan kämppä ja Akseli Kaarretin omistama Järvenpään majatalo.

1985-10-22

2014-04-01

Usko Luostarisen haastatteluaineisto

14:05

Luostarinen, Usko

Svendsen, Pekka

Luttojoki
Muurmanski
Piilola
Paatsjoki
Kyynelvuono
Sammakkoniemi
Kessijärvi
Vätsäri
Järvenpään majatalo

Hulkko, Eetu
Kaarret, Akseli
Jokela
Sergei
Käsipuoli-Huotari
Laulujokela
Kaarret, Eemeli
Kaarret, Hilma
Soini, Lauri

Viittaus

Svendsen, Pekka, “Enneuni ja talvisodan pommitukset Vätsärin palkisessa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122787.