Pikku-Mikin taikatemppuja

Kuvaus

Pikku-Mikkinä tunnettu Mikko Kiviniemi taisi monet silmänkääntötemput. Hän onki ahvenia kellarin luukusta ja sai piimän virtaamaan kamarin ovesta. Hän kiipesi heittämäänsä köyttä pitkin ilmaan, ainakin ihmiset näkivät tapahtuman hetken aikaa näin. Hän hauskutti lapsia viulunsoitannalla ja teki monta muuta taikatemppua. Pikku-Mikin poika muistelee ja hämmästelee isänsä tempauksia. Hän kertoo isän oppineen silmänkääntötaidot suomalaiselta ammattitaikurilta, joka saapui ketunpyyntiin paikkakunnalle. Pikku-Mikki ei suostunut opettamaan taitojaan jälkipolvelleen.

1989

2014-06-25

06:01

Mansikka-Aho, Vilho

Kiviniemi, Osmo

Kuttura
Ivalo
Koppelo

Kiviniemi, Mikko Mikonpoika (Pikkumikki, Mikki)
Magga, Antti
Mikkola, Juhani

Viittaus

Kiviniemi, Osmo, “Pikku-Mikin taikatemppuja,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122812.