Haavan ompelu suonilangalla, karhunkaatoa kirveellä ja keihäällä

Kuvaus

Pekka ompelee suonilangalla halonteossa syntyneen syvän haavan. Suonilanka ei perimätiedon mukaan aiheuta tulehtumista.   Setä-Matti ja veli Antti lähtevät talvikeleillä pyytämään Marastosta karhua. Asentopaikkaa varten tarvitaan nuotio ja niinpä Matti ryhtyy hongan kaatoon sillä aikaa kun Antti on viemässä poroja kaivokselle.  Yhtäkkiä karhu ampaisee hongan alta, eikä Matti aikaile, kun hän iskee karhua kirveellä otsaan. Pekka kertoilee myös miten keihästä käytettiin karhunpyynnissä ja miten karhua kannattaa jäljittää.

1989

2014-06-26

07:48

Mansikka-Aho, Vilho

Morottaja, Pekka

Marasto

Morottaja, Antti (Karhu-Antti)
Morottaja, Matti (Setä-Matti)

Viittaus

Morottaja, Pekka, “Haavan ompelu suonilangalla, karhunkaatoa kirveellä ja keihäällä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122816.