Aholan Risto Ouran kaupassa ja Siuttajoen erotuksessa

Kuvaus

Pekka Morottaja muistelee Aholan kosioretkeä Riutulassa ja myös harhapolkuja, joille hän suistui  Aholan Riston kaupassa. Jauhonhakureissulla rekeen tuli laitettua kaupan varastosta maksetun jauhosäkin lisäksi muutakin tarvekalua kuten nippu pieksuja ja muuta pientä. Siuttajoen erotuksessa Ahola näpisti Jankkilan Ransilta 60 000 mk yhteisen illanvieton päätteeksi. Rahat löytyivät vasta, kun konstaapeli Kosonen ja Portin Risto päättivät järjestää uudelleen etsinnän Aholan kotimatkalla. Etsinnät meinasivat jäädä taas tuloksettomiksi kunnes he löysivät kummallisen jäämöykyn reen keulasta.    Tarinan lopussa sivutaan Seitavaarassa sijaitsevan muinaisen palvontapaikan tilannetta.

1989

2014-06-26

08:18

Mansikka-Aho, Vilho

Morottaja, Pekka

Siuttajoki
Seitavaara
Riutula

Jankkilan, Ransi
Oura, Risto
Ahola, Pekka
Kosonen, Matti

Viittaus

Morottaja, Pekka, “Aholan Risto Ouran kaupassa ja Siuttajoen erotuksessa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122818.