Viimeinen koulupaikka Partakon Kivikummussa

Kuvaus

Laura Lehtola oli pitämässä kiertokoulua Partakon Kivikummussa kesällä 1945. Kesken päiväunien, talon äiti Aino-Siiri, tuli herättelemään opettajaa, sillä Martta tyttö oli loukannut kätensä uintireissulla. Tyttöä lähdettiin viemään ensiavun jälkeen veneellä yötä myöten sairaalaan Ivaloon. Laura Lehtola oli saattajana ja päätti käydä samalla reissulla esimiehensä kirkkoherra Mauno Ahon luona. Asiointireissulla selvisi, että katekettaloppu Partakossa voidaan lopettaa, sillä Partakon koulu on valmistumassa. Opettaja palasi vähin äänin takaisin ja keräsi kamppeensa. Myöhemmin talon väki pahoitteli tapahtunutta, sillä he olisivat halunneet jotenkin muistaa opettajaansa.

1979-07-30

2014-09-19

03:56

Lehtola, Laura Leonoora

Partakko
Ivalo
Kauhalahti

Tapahtuma-aika

1945

Lehtola, Laura (Laura-täti)
Sanas, (Aho) Mauno

Viittaus

Lehtola, Laura Leonoora, “Viimeinen koulupaikka Partakon Kivikummussa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122853.