Kolttakylän väestö ja elämä

Kuvaus

Kerttu Niemi työskenteli Liinahamarissa ruokalassa ja tutustui samalla myös kolttaväestön elämään. Erityisen vaikutuksen teki komeasti pukeutunut Koltta-Santeri jolla oli iso timantti kädessään. Koltta-Santeri toimi Liinahamarissa pihamiehenä (talonmiehenä) TVH:n tukikohdassa. Samaa työtä hän jatkoi myöhemmin Ivalossa, kun lähtö Petsamosta tuli ajankohtaiseksi. Tarinassa kuullaan muistikuvia myös kenraali Walleniuksesta, joka oli Petsamon öljy- ja kalajauhotehtaan johtajana Liinahamarissa v. 1935-1937.

1974-01-2

2015-04-02

Provenienssi

Tampereen yliopiston kansanperinteen arkisto, nykyinen musiikkitieteen laitos. Aineiston on luovuttanut Maaretta Narumo.

09:10

Jefremoff, Irja

Niemi, Kerttu

Liinahamari

Kolttasanteri
Wallenius, Kurt Martti

Viittaus

Niemi, Kerttu, “Kolttakylän väestö ja elämä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122908.