Ivalojoki - Kultainen erämaajoki

Kuvaus

Ivalojoki on joki, joka suojelee itseään massaturismilta, toteaa pitkän linjan ohjelmapalveluyrittäjä Teuvo Katajamaa. Ivalojoen pinta saattaa vaihdella muutaman päivän sisällä jopa metrillä, joten aivan tottumattomalla saattaa olla vaikeuksia selvitä koskiosuuksilla varsinkin kumilautoilla. Ivalojoki on valittu v. 2005 Erälehden lukijaäänestyksessä vuoden retkikohteeksi ja se on yksi suosituimpia melontareittejä Euroopassa. Maisemat avautuvat kanjonimaisina Kutturasta eteenpäin ja jokeen liittyy runsaasti kultahistoriaa. Ivalojokea voitaisiin tuotteistaa nykyistä enemmän. Melontareittien lisäksi voitaisiin rakentaa mm. kävelyreittejä omaehtoista tai opastettua vaellusta varten.

2005

2015-09-11

Radio Inarin haastatteluaineisto 2005-2006

11:50

Katajamaa, Teuvo

Ivalojoki
Kuttura
Tolonen
Kultala
Sotajoki
Pahaoja

Tapahtuma-aika

2005

Munne, Anu
Länsman, Petteri
Katajamaa, Tuula (Tupu)

Viittaus

Katajamaa, Teuvo, “Ivalojoki - Kultainen erämaajoki,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122928.