Isoisä keräsi väkeä heinäntekoon

Kuvaus

Junnu-Matti oli kalastaja ja poromies, jolla oli paljon lapsia. Lisäsärvintä talouteen saatiin mm. karjanpidosta. Talossa oli lehmiä, lampaita ja kylän yhteinen sonni. Kotieläimet vietiin kesäksi saariin, joissa ne saivat olla vapaina syksyyn asti. Heinänteon aikaan koko törmä oli täynnä heinäntekijöitä, joita haalittiin ympäri pitäjää. Heinät niitettiin hevosella, mutta ojanreunojen niittämiseen tarvittiin käsipareja. Heinää jouduttiin myös ostamaan Ivalosta ja venekuljetuksissa sattui joskus haavereita.

2012-01-9

2013-07-23

Inarin kirjastotoimen haastatteluaineisto: Tarinat talteen -hanke 2011-2013

06:22

Afanasjeff, Pirkko Eila Mirjami

Junnu-Matti
Koppelo

Kiviniemi, Matti Heribert (Junnu-Matti)
Kiviniemi, Johan Matias Mikonpoika

Viittaus

Afanasjeff, Pirkko Eila Mirjami, “Isoisä keräsi väkeä heinäntekoon,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 16. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122940.