Lääkintälotta Maire Majakallio

Kuvaus

Maire Koikkalainen (o.s. Majakallio) (s. 1919) työskenteli sotien aikana lääkintälottana useissa varuskunta- ja sotilassairaaloissa, kuten Järvenpään varuskuntasairaalassa ja Kemin saksalaisessa sotasairaalassa. Hän toimi myös Pukkilan Sotaveteraanien naisjaoston ensimmäisenä puheenjohtajana. Koikkalainen sai talvi- ja jatkosodan aikaisesta palvelustaan sotatoimialueella Tammenlehvä-tunnuksen.

Ensimmäisessä kuvassa Maire on lottapuvussa ja toisessa Härmän puvussa.
Kolmannessa ja neljännessä kuvassa ovat Maire ja hänen aviomiehensä Martti Koikkalainen.
Viidennessä kuvassa on Maire (oik.) ystävän (tunnistamatta) seurassa. Kuva on todennäköisesti otettu Järvenpäässä, jossa hän työskenteli varuskuntasairaalassa.
Kuudennessa kuvassa Kemin naisvoimistelijat esiintyvät. Maire takarivissä uloimpana vasemmalla.
Seitsemäs kuva on Pukkilan Sotaveteraanien vuonna 2004 esittämä tervehdys Mairen 85-vuotissyntymäpäivän johdosta.
Kahdeksas kuva on otettu Heinävedellä. Kuvassa on Martti (oik.) ja Maire Koikkalainen sekä Martin isoveli Jaakko Koikkalainen (vas.) ja hänen vaimonsa Nanna Koikkalainen.

2016-07

Viittaus

“Lääkintälotta Maire Majakallio,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/123675.

Tervehdys.pdf