Lääkintälotan työtä eri sairaaloissa

Kuvaus

Maire Koikkalainen (os. Majakallio) työskenteli talvi- ja jatkosodan aikana lääkintälottana Tuusulan, Riihimäen ja Järvenpään varuskuntasairaaloissa, Kokkolan sotavankisairaalassa ja Kemin saksalaisessa sotasairaalassa sekä lisäksi Äänislinnan, Kolatselän, Luumäen ja Sippolan kenttäsairaaloissa.

Ensimmäisessä kuvassa on Orimattilassa helmikuussa 1942 järjestetyn lääkintäkurssin osallistujia. Maire on takarivissä, 6. oikealta.
Toisessa kuvassa on Järvenpään varuskuntasairaalan lääkintäväkeä. Maire on kuvan keskellä, kukkaruukun takana.
Kolmannessa kuvassa on kenttäsairaalan väkeä talvella 1944. Paikkakunta ei tiedossa. Maire on toisessa rivissä, 8. vasemmalta (ympyröity lyijykynällä).
Neljäs kuva on valokuva-albumissa otsikoitu "Kenttäsairaala 15 hoitajat 1943-1944". Paikkakunta ei tiedossa. Maire on toisessa rivissä, kolmas oikealta.
Viidennessä kuvassa Maire on lääkintämiesten seurassa. Kuva otettu Riihimäen varuskuntasairaalassa.
Kuudennen kuvan ottopaikkaa tai -aikaa ei ole tiedossa. Maire on toiseksi takimmaisen rivin keskellä.
Seitsemännessä kuvassa Äänislinnan Lottahovi-hotelli.
Kahdeksas kuva on otettu Kokkolassa aikavälillä 1.4.-13.5. Vuosi on joko 1942 tai 1943. Valokuva-albumissa Maire on otsikoinut sen "Kotiinlähtö mielessä". Hän on alarivissä toinen oikealta.
Kaksi viimeistä kuvaa on Kemin saksalaisesta sotasairaalasta 3.10.1943. Kuvissa Maire toimii yökkönä. Valokuva-albumissa ylempi kuva on otsikoitu "Huone 20ssa" ja alempi kuva "Huone 23.ssa" (Maire vasemmalla).

2016-07

Viittaus

“Lääkintälotan työtä eri sairaaloissa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/123678.