Vuoden 1966 suurtulva Naarkoskella

Kuvaus

Kuvia vuoden 1966 suuresta tulvasta. Suurtulva johtui runsaslumisesta talvesta ja myöhäisestä keväästä. Uhkakuvana oli, että Naarkosken sillan alla oleva nielu menee tukkoon ja vesi tulvii sillan yli.
Toisessa kuvassa on vasemmalta lähtien kolhoosi, Aallon kauppa, puusepänverstas, saha (verstaan takana), mylly ja voimalaitos. Keskellä on vuosimallia 1952 oleva Rover-merkkinen auto.
Mies viidennessä ja seitsemännessä kuvassa on Lauri Vesa. Seitsemännessä kuvassa näkyy vasemmalla lähes kokonaan veden alle peittynyt hevoskatos. Viimeinen kuva on Syvänojankoskesta ("Koivulan koski").

2016-09

Viittaus

“Vuoden 1966 suurtulva Naarkoskella,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/123966.