Pasala, Euroopan kaunein paikka

Kuvaus

Pasala, Euroopan kaunein paikka– muisteludraama herättää eloon Pasalan pientaloalueen rakentamisen ja elämänmenon 1940-luvulta 1960-luvulle. Turussa oli sotien jälkeen runsaasti töitä, ja monet maaseudulta töiden perässä tulleet asettuivat asumaan Pasalaan. Raision ensimmäisen omakotiyhdistyksen perustaminen vuonna 1957 oli osoitus pasalalaisten hyvästä yhteishengestä. Huvitilaisuudet läheisellä Raision työväentalolla tarjosivat virkistystä ja vaihtelua arkiselle aherrukselle. Kaikessa mukana ollut Pasalan suuri persoonallisuus Väinö Petänen teki muun muassa arvokasta nuorisotyötä järjestämällä alueen lapsille monenmoista toimintaa. Tästä kiihkeästä elämänmenosta kertoo draamateksti tapahtumien yltäessä aina 1970-luvulle, jolloin sai alkunsa Korroosio-yhtyeen tarina. Kaikkea tätä täydentää ansiokkaasti Aimo Ruisniemen lapsuudenvuosien muistelus Räsä Pasala.
27 sivua.

2012

Raision kirjasto

URN:978-952-67774-0-5

Raision kirjaston kotiseutuarkisto

Viittaus

Koivisto, Altti & Petander, Nina , “Pasala, Euroopan kaunein paikka,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124248.

2012_pasalakauneinpaikka.pdf