Sukkuu niinko Kaanaa keskenään

Kuvaus

Sukkuu niinku Kaanaa keskenään –muisteludraamassa tehdään aikamatka Kaanaaseen ennen ja jälkeen Nesteen öljynjalostamon rakentamisen. Eristyksissä olleelle Kaanaanmaalle merkitsi valtavaa muutosta jalostamon ja sinne Raisionlahden poikki johtavan tien ja radan rakentaminen 1950-luvun puolivälissä. Ennen
Nesteentietä kaanaalaiset olivat kulkeneet Raision keskustaan Paikkarin kautta. Hiljainen elämänmeno vilkastui monin tavoin vuonna 1957 toimintansa aloittaneen Neste Oy:n tuomien uusien työpaikkojen myötä. Asukasmäärän voimakkaan kasvun vuoksi alueelle perustettiin uusia palveluja ja kansakoulua
oli laajennettava huomattavalla uudisrakennuksella. Urheiluinnostuskin alkoi saada jalansijaa entistä enemmän, kun Kaanaan kyläseurana alun alkaen toiminut Raision Loimu perustettiin. Kaikesta tästä kertoo draamateksti, jonka tapahtumat yltävät 1900-luvun alusta vuoden 1976 Montrealin olympiakisoihin.
24 sivua.

2013

Raision kirjasto

URN:978-952-67774-1-2

Raision kirjaston kotiseutuarkisto

Viittaus

Koivisto, Altti & Petander, Nina , “Sukkuu niinko Kaanaa keskenään,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124249.

2013_kaanaakeskenään.pdf