Nummen lähikirjasto 1970-luvulla, Turun kaupunginkirjasto

Kuvaus

Nummen lähikirjasto rakennettiin 1973 kiinteistöyhtiöksi, josta kaupungin omistama eli kirjaston osuus oli 75%. Rakennus suunniteltiin alusta asti kirjastoksi. Arkkitehtitoimisto Olli Vahtera, rakennuksen rakensi Ruola oy. Mukana suunnittelussa oli koulutoimentarkastaja Veikko Junnila, jonka vaimo oli myöhemmin pitkäaikainen Nummen kirjaston johtaja Mailis Junnila. He suunnittelivat yhteistyössä sisustuksen Olli Vahteran kanssa. Nummen kirjastossa oli alunperin tilaa 800 neliötä. Kirjasto on edelleen toiminnassa.

Turun kaupunginkirjasto

2017

Turun kaupunginkirjaston arkisto

Viittaus

“Nummen lähikirjasto 1970-luvulla, Turun kaupunginkirjasto,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124268.