Eura sanoin ja piirroksin

Eura

Kuvaus

Tämä kirja kertoo Eurasta. Vauraan maatalouden ja voimakkaan suurteollisuuden kunnasta. Teoksen sivuilta löytää näkymiä ja havaintoja, joita ei aina osu ohikulki­jan silmään - ellei pysäytä ajokkiaan ja kurkista miltä maisema näyttää pari askelta tien sivusta. Piirrosten joukossa on myös aiheita, joita katse ei enää aisemasta ta­paa. Ne kuuluvat aikaan menneeseen, aikaan joka ei enää palaa.
Kirja on näkemyksemme koti- ja asuinkuntamme äidinkasvoista, ilman ehostuksia ja turhia pintakiiltoja. Piirrosten aiheet kuvaavat paljolti näkymiä, joille on tunnus­omaista vahva ajan patina. Maisemat muuttuvat, vanha saa väistyä uuden tieltä, mutta jotain halutaan aina säilyttää. Tämän teoksen sivuille on pyritty tallenta­maan pieni osa kotiseutuhistoriaa, sellaisenaan kuin se on tekijöiden silmiin avau­tunut.
Eurasta voisi julkaista tuhat tarinaa. Tässä on yksi niistä.

1973

Porin kaupunginkirjasto

2017

Viittaus

Helander, Pekka & Koivikko, Pentti , “Eura sanoin ja piirroksin,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124301.

Eura-kuvat.pdf