Raision kaupungiksitulo

Kuvaus

1.1.1974 juhlittiin Raision kaupungin syntyä. Kello 23.20 alkanutta uudenvuoden vastaanottotilaisuutta saapui torille ja liikekeskuksen ylätasanteille seuraamaan tuhansia ihmisiä. Tilaisuudessa esiintyivät Raision VPK:n soittokunta sekä Raision Kirkko- ja Karjalakuoro. Uudenvuodenpuheen piti valtuuston puheenjohtaja Antti Tuominen. Kello 24.00 kirkonkellot ja tykinlaukaukset juhlistivat kaupungin syntyä, minkä jälkeen paikallaolijat lauloivat yhdessä soittokunnan säestämänä ”Maamme”-laulun. Tilaisuus päättyi ilotulitukseen ja torilla pidettyihin tansseihin. Samaan aikaan paljastettiin kaupungintalo-valokilpi.

1974

Raision kirjasto

Raision kaupunginarkisto

Viittaus

“Raision kaupungiksitulo,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124311.