Raision-Naantalin Vesijohtolaitos

Kuvaus

Vesilaitoksen ja sen patojen rakentaminen vuosina 1956 ja 1957 merkitsivät valtavaa muutosta Mahittulan ennen niin rauhalliselle elämänmenolle. Vesilaitoksen perustamiseen vaikutti ratkaisevasti se, että Turku oli vaatinut rakenteilla olleen Neste Oy:n öljynjalostamon vedentoimitusten ehdoksi huomattavien Naantalin ja Raision alueiden liittämistä itseensä. Kuntainliitto Raision-Naantalin Vesijohtolaitoksen perustamisella pystyttiin ratkaisemaan ongelma ja estämään Turun alueliitossuunnitelmat. Vedenkulutuksen kasvun vuoksi vesilaitosta laajennettiin useita kertoja. Vesivarastojen lisäämiseksi rakennettiin lisäksi vuoden 1973 aikana Haunisten allas. Raision-Naantalin Vesilaitoksen vedentuotanto päättyi vuonna 2012. Kuva on 1970-luvulta.

Raision kirjasto

Raision kirjaston kotiseutukokoelma

Viittaus

“Raision-Naantalin Vesijohtolaitos,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124319.