Noormarkun historia : erämaasta eletyksi paikaksi

Erämaasta eletyksi paikaksi

Kuvaus

Noormarkun alue on muuttunut ihmisen ja ympäristön vuorovaikutuksen myötä erämaasta eletyksi paikaksi. Se
on vähitellen tullut osaksi historiaa luonnon- ja kulttuurimai­semana. Historia antaa eletylle paikalle merkityksen. Noor­markku on kasvanut keskiaikaisista kylistä seurakunnaksi ja lopulta itsenäiseksi kunnaksi. Suomalaisen kuntakartan 2010-luvun murroksissa moni pieni kunta lakkaa olemasta. Elettynä paikkana ja asuttuna alueena Noormarkulla on kuitenkin ta­kanaan ja edessään vielä pitkä historia.

2008

Porin kaupunginkirjasto

2017

978-951-96812-1-4

Viittaus

Grahn, Maarit & Sivula, Anna , “Noormarkun historia : erämaasta eletyksi paikaksi,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124328.

Noormarkku_1.pdf
Noormarkku_2.pdf