Kansanrunoilija Sahan Kalle : Toholampilaisen Kalle Sahan 1852–1933 kirjallinen tuotanto

Kuvaus

Kansanrunoilija Sahan Kalle on yksi merkittävimmistä Toholammin seudun henkisen perinnön luovista rakentajista. Sahan Kalle (Kalle Fredrik Saha) eli Toholammilla 1852-1933. Kertoman mukaan hän oppi kirjoitustaitonsa itseopiskelun kautta, ja runojen sepittämiseen häntä innosti Paavo Korhosen eli Vihta-Paavon runokirja. Sahan Kallen runojen innoittajina toimivat luonto, omat elämänkokemukset sekä Kalevala ja Kanteletar.

Sahan Kallen runot ja käsikirjoitukset on eri lähteistä kerännyt ja yksiin kansiin saattanut maakuntaneuvos Viljo S. Määttälä.

2014

Viittaus

Saha, Kalle, “Kansanrunoilija Sahan Kalle : Toholampilaisen Kalle Sahan 1852–1933 kirjallinen tuotanto,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125274.

Sahan Kalle_kirjallinen tuotanto 2014.pdf