Kiinalaiset jutut. Osa käsikirjoituksesta heinäkuu 1953- maaliskuu 1954

Kuvaus

Digitoitu dokumentti sisältää episodeja teoksesta Kiinalaiset jutut. Dokumentti on vihreäkantinen 11,5 cm leveä ruutulehtiö, joka kirjoitettu lyijykynällä. Vihkossa on myös muistiinpanoja, mm. aforismisitaatteja. Ensimmäisen sivun ylälaidassa on kysymys: "Mikä on buffalo? Kiinalaisen riisinviljelijän vetoeläin?"

Kiinalaiset jutut kertoo suomalaisen kulttuurivaltuuskunnan kolme kuukautta kestäneestä vierailusta Kiinaan keväällä 1953. Pentti Haanpään lisäksi matkalle osallistuivat muun muassa Sylvi Kekkonen, Kustaa Vilkuna ja Matti Kurjensaari.

Aamukävely

Kirjoituspaikka ja -aika Korpelainen 28.7.1953

Episodin Aamukävely jälkeen dokumentissa on aforismisitaatteja V. A. Koskenniemen teoksesta Vaeltava viisaus, jonka jälkeen on kirjailijoiden ja muiden aforistikkojen nimet ja elinvuodet.

Vappuiltana Tienanmeren torilla
Laajuus 9 sivua; sen jälkeen muutos, 12 riviä.

Kävelyä
(jatkuu)
Laajuus viisi sivua
Kirjoitusaika 11.3.1954

Otsikoimaton katkelma Pekingin lähtöillasta (teoksessa luku nimellä Iltakävely)
Laajuus kuusi sivua, viimeisellä sivulla 11 rivin lisäys

Kaikki jutut ovat ilmestyneet ensimmäisen kerran teoksessa Kiinalaiset jutut (Otava 1954). Sisältyvät teokseen Kootut teokset 8 (Otava 1989).

1953-1954

2018

Viittaus

Haanpää, Pentti, “Kiinalaiset jutut. Osa käsikirjoituksesta heinäkuu 1953- maaliskuu 1954,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125341.