Muistitietoa Pentti Haanpäästä : haastateltavina Toivo Niemimäki, Toivo Tuominen ja Hilma Karppinen

Kuvaus

Digitoitu tallenne on nauhoitus haastatteluista, joissa oululainen kulttuurivaikuttaja Tuure Holopainen haastattelee Pentti Haanpään tuttavia ja naapureita Toivo Niemimäkeä, Toivo Tuomista ja Hilma Karppista. Toivo Niemimäki kertoo muistojaan Pentti Haanpäästä 1920-luvulta alkaen sekä yhteisestä korttipeliporukasta. Toivo Tuominen kertoo kansakouluajoista, Pentin suhtautumisesta koulunkäyntiin ja opettajiin sekä kouluaikojen sotaleikeistä. Haastattelussa puhutaan myös kortinpeluusta, pontikanjuonnista, kyläilyistä puolin ja toisin ja yhteisistä markkinareissuista sekä piippolalaisten suhtautumisesta Pentin kirjoittamiseen. Hilma Karppinen muistelee yhteisiä kansakouluaikoja sekä kanssakäymistään Pentin perheen kanssa. Haastattelut on tehty Piippolassa 29.9.1984.

1984

2018

Ääni/MBEG

Aineiston julkaisemiseen muualla on pyydettävä lupa Pentti Haanpään seuralta.

Viittaus

Holopainen, Tuure, “Muistitietoa Pentti Haanpäästä : haastateltavina Toivo Niemimäki, Toivo Tuominen ja Hilma Karppinen,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 23. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125828.

Niemimäki Tuominen Karppinen.mp3