"Kajaani - suurkaupunki!" : Kajaanin kaupungin "rajankäynti" v. 1651

Kuvaus

Maaliskuun 6. päivänä 1651 kreivi Pietari Brahe myönsi Kajaanin kaupungille kaiken sen erämaan kaupungin eteläpuolella, joka ulottui Lehtovaaran kylään asti kahden peninkulman pituudelta. Linnalle annettiin alueet joen pohjoispuolella. Artikkeli kertoo rajankäynnin toimittamisesta eli kaupungin rajojen vahvistamisesta.
Artikkelissa on kerrottu myös Kajaanin asukasluvun kehittymisestä alkaen vuodesta 1653 (39 henkeä) vuoteen 1929 (7 117 henkeä) saakka.

Artikkeli on ilmestynyt Kajaani-lehdessä numero 4/1934. Kirjoittajana nimimerkki H. W. C. eli Henrik Vilhelm (Wille) Claudelin.

1934

2018

1651

Viittaus

Claudelin, Henrik Vilhelm, “"Kajaani - suurkaupunki!" : Kajaanin kaupungin "rajankäynti" v. 1651,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125857.

Kajaani - suurkaupunki! Kajaanin kaupungin rajankäynti v. 1651.pdf