Vanhoista kätköistä : Henkilötietoja Kajaanin kaupungin valtiopäivämiehistä 1723-1809

Kuvaus

Ennen isoavihaa eivät Kajaanin kaupungin asukkaat tahtoneet lähettää valtiopäiville edustajaa vedoten köyhyyteensä. Isonvihan jälkeen kaupunki oli kuitenkin entistä köyhempi ja vähälukuisempi, mutta silti jo 1723 valtiopäiville valittiin Kajaanin edustajaksi Pietarsaaren kaupungin pormestari Elias Hamnius.

Artikkelissa esitellään Kajaanin kaupungin edustajat kullakin valtiopäivillä vuodesta 1723 vuoteen 1809. Artikkeli on ilmestynyt Kainuun Sanomissa numerossa 29/1928. Kirjoittajana G. Enwald.

1928

2018

Viittaus

Enwald, Gustaf, “Vanhoista kätköistä : Henkilötietoja Kajaanin kaupungin valtiopäivämiehistä 1723-1809,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125958.

Vanhoista kätköistä. Henkilötietoja Kajaanin kaupungin valtiopäivämiehistä 1723-1809.pdf