Leino, Eino

Leino, Eino

Lönnbohm, Eino
Lönnbohm, Armas Einar Leopold

Eino Leino – alkuaan Armas Einar Leopold Lönnbohm – syntyi vuonna 6. heinäkuuta 1878 Kajaanin Paltamossa.

Leinon isä oli komissiomaanmittari Andreas Lönnbohm (alkuaan Antti Mustonen) ja äiti Anna Emilia Lönnbohm (o.s. Kyrenius). Leinon lisäksi perheessä oli yhdeksän vanhempaa lasta: kuusi poikaa (Oskar, Kaarlo, Viktor, Kasimir, Paul ja Artur) ja kolme tyttöä (Olga, Hilda ja Elin).

Kotitalon nimi oli Hövelö ja siellä asui ajoittain myös äidin sisko Olga Kyrenius.

Leino suoritti lukion Hämeenlinnan lyseessä. Hämeenlinnassa hän asui Fredrika Wetterhoffin luona. Wetterhoffin luona hän sai huonetoverikseen saksalaissyntyinen kutojamestarin Carl Neun, jonka rouva Wetterhoff oli palkannut opettajaksi kutomakouluunsa. Neusta tuli Leinon ystävä ja he olivat kirjeenvaidossa vielä senkin jälkeen, kun Leino oli muuttanut pois Hämeenlinnasta.

Viittaus

“Leino, Eino,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/126733.