Kotiseutumuseon tupainteriööri

Kuvaus

Pukkilan kotiseutumuseon tupainteriööri, jonka esineistö ja tekstiilit ovat aikakaudelta ennen vuotta 1919. Interiööri kuvaa tupaa kiireisenä arkipäivänä. Esillä olevaan esineistöön kuuluvat muun muassa perunavati, kaljatuoppi, voiaski, yhdestä puusta veistetty kynttilänjalka, kahvimylly, lampaannahkapeitto, sahdinteossa tarvittava kuurna ja sen korjailussa käytettävä jämsi, tupakkasäiliö, tupakkaleikkuri, matkavakka, tuohikontti, seinäkori, rukki, istuinpotta, saapasrenki, juustomuotit, maitosiivilä, varpuvispilä, taikinasarvet, kauhat, patakoukka ja taikinasaavi, jonka pohjaan on kaiverrettu vuosiluku 1794. Emäntä on pukeutunut kivijalkapaitaan ja puolihameeseen, isännällä on pellavahousut, pellavapusero ja tuohivirsut. Tuvan kalusteina ovat pirtinpöytä ja leveät penkit, emännän työpöytä ja astiansäilytysteline sekä kehto.

2014

Pukkilan kotiseutumuseon kokoelmat

Tekijä antaa oikeudet vain kuvan ei-kaupalliseen käyttöön

Viittaus

Mäkelä, Pertti, “Kotiseutumuseon tupainteriööri,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/6893.