Kolhoosi

Kolhoosi

Kuvaus

Naarkoskella otetun värivalokuvan keskellä ovat vierekkäin niin sanottu Kolhoosi, joka sai nimensä siellä sotavuosina asuneista sotavangeista, sekä puusepänverstas. Etualan tiilirakennus oli heti sotien jälkeen puusepänverstaana, jonka vetäjänä toimi Vilho Salin. Sitä ennen tiilirakennus toimi viljankuivaamona. Kaikki kolme rakennusta purettiin kesällä 2014. Ne olivat siirtyneet Pukkilan kunnan omistukseen. Mustavalkoinen kuva samalta alueelta on otettu syyskuussa 1973.

2014

Provenienssi

Alkuperäinen värivalokuva kuuluu Asko Perttilän ja työryhmän kokoamaan Naarkoski-valokuvanäyttelyyn. Mustavalkoisen kuvan on ottanut Pertti Mäkelä.

Viittaus

“Kolhoosi,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7070.