Sahauksen päättäjäisjuhlat

Kuvaus

Sahauksen päättäjäisjuhlat Naarkoskella 1950-luvun alussa. Kuva on otettu niin sanotun mamman talon edustalla. Talossa asuivat Viljam ja Matilda (Tilda) Nikkilä. Juhliin osallistui sekä Naarkosken Sahan että Mäntsälän Sahan henkilökuntaa. Takarivissä ovat Ismo Virros (Virtanen) (vas.), Jaarli Vilonen, Kalle Tamminen, Jaakko Alen, tunnistamatta, tunnistamatta, Viljo Vesa ja Vilho Perttilä. Eturivissä Impi Perttilä (vas.), Aili Laine, silmälasipäinen mies tunnistamatta, nainen tunnistamatta, Ritva Hellström (Perttilä), Beda Vesa, Kerttu Vesa, jonka sylissä on Terhi Nikkilä, Toini Nikkilä, jonka takana ovat Lyyli Majanto ja Alpo Majanto, Toinin vieressä oleva lapsi on Tuire Nikkilä. Viljam Nikkilä on vaaleapaitainen mies kuvan oikeassa reunassa (kolmas oik.). Nikkilän takana Veikko Siirinen Mäntsälästä. Edessä olevat henkilöt ovat Mäntsälän Sahan työntekijöitä. Kuvan yläosassa oikealla seisovat Terttu Virtanen (Kataja) (vas.), Irja Perttilä, Juha Perttilä, Asko Perttilä ja Jalmari Vesa.

2014

Alkuperäinen kuva kuuluu Asko Perttilän ja työryhmän kokoamaan Naarkoski-valokuvanäyttelyyn.

Viittaus

“Sahauksen päättäjäisjuhlat,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7081.