Pukkilan kotiseutumuseo

Pukkilan kotiseutumuseo toimii taidegalleria Koivulinnan pihapiirissä olevissa rakennuksissa.
Pukkilan museoyhdistyksen perustava kokous, jonka Einar Simolinna oli kutsunut koolle, pidettiin 7. kesäkuuta 1953. Kotiseutumuseon ensimmäiseksi museorakennukseksi saatiin Pukkilan manttaalikunnan vuonna 1951 lahjoittama entinen viljamakasiini. Museoyhdistyksen tehtävät siirtyivät kunnalle vuonna 1969. Vuonna 1995 Einar Simolinnan tytär Hannele Peusa lahjoitti kunnalle pesämunan, joka mahdollisti Koivulinnan piharakennusten kunnostamisen ja museon siirtämisen sinne. Pukkila-museon avajaisia vietettiin 11. elokuuta 1996 nuorisoseurantalo Toimelassa pidetyssä juhlassa sekä Koivulinnan mäellä.

2014

Viittaus

Mäkelä, Pertti, “Pukkilan kotiseutumuseo,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 16. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7103.