Kanteleen nuorisoseura maakuntajuhlilla

Kuvaus

Ensimmäisessä kolmessa kuvassa ollaan Sammatin maakuntajuhlilla vuonna 1939. Ylimmässä kuvassa ovat muun muassa Mauno Heikkilä (kyltinkantajana), Pekka Rousi (lipun vieressä) sekä vasemmalla Timo Tenhola ja Kerttu Ojala (Paukkula), jotka esittivät juhlilla nähdyssä näytelmässä paimen Perttiä ja prinsessä Priscillaa.
Neljännessä kuvassa kantelelaisten marssiosastoa johtaa Raikko Roine.
Viidennessä kuvassa Kanteleen Nuorisoseura marssii Porvoossa pidetyillä maakuntajuhlilla ilmeisesti vuonna 1948. Seuran kylttiä kantaa Uuno Kallio ja lippua Eino Perttilä, airuina Sirkka Soirala ja Anni Eskola.
Loput kuvat on otettu Turussa suvipäivillä heinäkuussa 1949. Ylimmässä kuvassa kylttiä kantaa Yrjö Siltala, lipunkantajana Pekka Rousi ja airuina Annikki Nikula (vas.) ja Ulla Siltala. Viimeisessä kuvassa näkyy vasemmalla Puutori.

2014
2016-08

Viittaus

“Kanteleen nuorisoseura maakuntajuhlilla,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7111.