Pukkilan kirkko

Pukkilan kirkko

Kuvaus

Matti Åkergrenin suunnittelema Pukkilan kirkko valmistui vuonna 1814. Rakennus peruskorjattiin sata vuotta myöhemmin, vuonna 1914 Ilmo Launiksen laatiman suunnitelman mukaan. Kirkon alttaritaulun on maalannut taiteilija Vilho Sjöström. Saarnastuoli on vuodelta 1689 ja tapulin kellot 1700-luvulta. 16-äänikertaiset urut ovat vuodelta 1991.

Kaksi ensimmäistä valokuvaa on ottanut Pertti Mäkelä. Laajemmassa kuvassa, joka on kesältä 2006, näkyvät kirkon lisäksi muun muassa Karilan, Lehtisen ja Santalan talot. Toisessa kuvassa on kirkon vieressä oleva entinen lainamakasiini. Kolmen remonttivalokuvan ottamisajankohta ja kuvaaja eivät ole tiedossa. Kirkko on vuosien saatossa ehtinyt olla väritykseltään myös keltainen. Saarnastuolin kuva on otettu vuonna 1938 ennen sen entisöimistä.

2014

Viittaus

“Pukkilan kirkko,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 23. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7150.