Pukkilan sankarihautausmaa

Kuvaus

Seppelaanlaskukuva on otettu Pukkilan sankarihaudan muistomerkillä. Airuina ovat Asko Saloranta (vas.) ja Tapio Santala. Pukkilan sankarihautausmaan ovat suunnitelleet arkkitehdit Aino Ericsson ja Reino Koivula. Hyvinkään Graniittiveistämön urakoima alue valmistui syksyllä 1948. Tuolloin sankarivainajien hautapaikoilla olleet valkoiset puuristit korvattiin graniittisilla hautakivillä ja kirkkopuistoon pystytettiin isokokoinen graniittiristi ja kaatuneiden muistopaasi. Risti on tehty Uudenkaupungin harmaaasta graniitista ja muistopaasi ja sankarivainajien hautakivet Hyvinkään mustasta graniitista. Seremoniapaikka on päällystetty liuskakivilaatoilla, samoin hautarivien reunat.

Kirkossa otettu valokuva on huhtikuussa 1940 pidetyistä hautajaisista, joissa siunattiin samalla kertaa kuusi sankarivainajaa.

2014

Viittaus

“Pukkilan sankarihautausmaa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7191.