Pukkilan Mieskuoro maakuntaradiossa

Mieskuoron ryhmäkuva vuodelta 1964, jolloin Yleisradio vieraili Pukkilassa.

Kuoronjohtaja Väinö Hynninen kirjoittaa päiväkirjassaan 18. maaliskuuta 1964: "Päivästä muodostui kuoromme toiminnan ehkä tärkein kohokohta, sillä Oy Yleisradio kävi nauhoittamassa kuoromme ohjelmistoa maakuntaohjelmaa varten. - Asia lienee saanut alkunsa Pornaisten agr. Toivosen taholta. Hän kuulunee johonkin ohjelmatoimikuntaan maakunnallisella puolella ja oli tiedustellut ohjelmansaantimahdollisuuksia Pukkilasta. Kanteleen Rousi oli ehdottanut mieskuoromme ohjelman järjestäjäksi ja niinpä sitten päivänä muutamana Yleisradio tiedustelikin mahdollisuutta nauhoittaa noin 20 min - 1/2 t. kestävän ohjelmiston. Asiasta pakistiin ja otettiin kutsu vastaan. Alkoi kova harjoitus ja innostuksen tuloksena joukkommekin näytti melko yhtenäiseltä, kuten seuraavan sivun kuva ko.tilaisuudesta osoittaa. Itse nauhoitustilaisuus sujui suuremmitta kommelluksitta. Yksi laulu uusittiin ja niin olivat seuraavat kahdeksan laulua siirtyneet Yleisradion nauhoille.
1. Kotilaaksoni, saks. kansanlaulu
2. On muistoni hieno, ruotsalainen kansanlaulu
3. Kulkeissani vainiolla, P.J. Hannikainen
4. Pois meni merehen päivä, A. Järnefelt
5. Lehmus, Schubert
6. Missa aurorae, Aulis Sallinen
7. Kaunehin maa, Leevi Madetoja
8. Milloin Pohjolan nähdä saan, Heikki Klemetti
Jäämme jännittyneinä odottamaan läpäiseekö ohjelmamme esitysvaatimukset ja koska se tulee ulos radiosta."

Päiväkirjan seuraavalla sivulla oleva teksti paljastaa, että maakuntaradio lähetti nauhoituksen 5. huhtikuuta 1964. Ohjelma kuultiin vielä uusintana helmikuussa 1965. Hynnisen päiväkirja kertoo, että tuolloin "pari laulua alkuperäisestä oli jätetty pois".

Ryhmäkuvassa ovat Väinö Hynninen (eturivi vas.), Seppo Perttilä. Erkki Rantalainen, Toivo Synkkänen, Jorma Seppälä, Ilmari Siltala, Eino Lempälä, Niilo Salin, Voitto Suomela, Tauno Viertola, Esko Ryynälä, Teuvo Johansson, Elmeri Eskola (keskimmäinen rivi vas.), Pekka Samola, Matti Karjalainen, tunnistamatta, Mäkelä, Heikki Anttila, Olli Anttila, Olavi Brusila, Pentti Lehtinen, Pentti Mela ja Reino Kerttula.

2014

Viittaus

“Pukkilan Mieskuoro maakuntaradiossa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7231.