Mieskuoro Piimäjuhlilla

Kuvaus

Mieskuoro Savijoen seurantalolla. Eturivi: Elmeri Eskola (vas.), Erkki Rantalainen, tunnistamatta, Toivo Synkkänen, Ilmari Siltala, Eino Lempälä, Niilo Salin, Einar Simolinna.
Keskirivi: Pekka Samola (vas.), Oiva Marttila, Urho Marttila, tunnistamatta, tunnistamatta, Jaakko Hyväkkä.
Takarivi: Kauko Anttila (vas.), Olli Anttila, Viljamo Vuorio, Osmo Mikkola, Olavi Brusila, Pentti Lehtinen, Matti Karjalainen, Pentti Mela.
Kuvassa näkyy myös Mieskuoron piano. Kuva saattaa olla Tuottajain Maidon Piimäjuhlilta. Pukkilan Mieskuoro oli vakioesiintyjä sekä Pukkilassa että Askolassa ja Myrskylässä järjestetyillä Piimäjuhlilla.

Käsinkirjoitetut sivut ovat kuoronjohtaja Väinö Hynnisen pitämästä päiväkirjasta, jossa kerrotaan piimäjuhlista, rovasti W.A.Urhosen läksiäisjuhlasta, vappuvisiitistä vanhainkodille sekä esiintymisestä sankarivainajien muistojuhlassa. Urhosta koskeva merkintä on päivätty 29. huhtikuuta 1962. Hynninen kirjoittaa: "Rovasti W.A. Urhosen läksiäisjuhla Kirkonkylän koululla. Yleisöä valtavasti. Kuoromme esiintyi myös juhlassa (vaikkakin asiasta käytiin aikoinaan kiistelyä puolesta ja vastaan). Lauloimme seuraavat laulut: 1. Kotimaani ompi Suomi 2. Lehmus 3. Virsi 163 (sama sovitus kuin Häävirressä). Mukana tilaisuudessa oli suurin osa kuntalaisia."

2014

Viittaus

“Mieskuoro Piimäjuhlilla,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 16. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7235.