Vappumatinea Savijoen seurantalolla

Kuvaus

Mieskuoro järjesti yhdessä kirkkokuoron ja Mallusjoen torvisoittokunnan kanssa vappumatinean Savijoen seurantalolla vapunpäivänä 1973. Kuoroa johtanut Väinö Hynninen taltio konsertin tunnelmat päiväkirjaansa 1.5.1973: "Tyydytyksellä oli todettava, että kirkkokuoro vihdoinkin uskaltautui "maalliselle" linjalle ja näin saimme kerran yhteisvoimin esiintyä muuallakin kuin kirkossa." Teksti jatkuu: "Ilmojen haltija oli kerrankin suosinut meitä ja yleisöä kertyi melko mukavasti, arviolta vähän yli 200. Mieskuoron osuudessa ei suurempia hassauksia; "Kai muistat" ja Piippulaulu olivat kansaan meneviä. Yleisvaikutelma hyvä, kaikki laulajat mukana ja erikoinen kiitos vielä Tapio Saarikolle, joka Porvoosta asti lupautui taas kerran meitä säestämään."
Mieskuoron säestäjänä toimi porvoolainen Tapio Saarikko, joka myös lauloi jonkin aikaa Pukkilan kuorossa. Mieskuoron vappuperinteisiin kuuluivat vierailut Pukkilan vanhainkodille, jossa asukkaat odottivat laulajia innolla. Vakiokuvioihin siellä kuuluivat muun muassa Ida Uotilan kiitospuhe ja pullakahvit. Muutaman kerran mieskuorolaiset esiintyivät vapun kunniaksi myös kunnantalon portailla.

2014

Viittaus

“Vappumatinea Savijoen seurantalolla,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7298.