Silitysrautoja ja villanauhaa

Kuvaus

Vitriinissä on muun muassa kaksi valurautaista, liedellä kuumennettavaa silitysrautaa sekä nauhapirta, joka on valmistettu yhdestä puusta ja maalattu tummaksi. Työvälineessä on 22 lovea ja 23 reiällistä pystypuuta. Kahvalaudassa on ripustusreikä. Pirrassa on puna-musta-harmaa villanauha. Sukkulassa on mustaa villalankaa kuteeksi. Oikealla on kaulauslauta, joka on petsattu ruskeaksi. Laudassa on vuosiluku 1773. Vasemmalla on kaulauslauta ja kaulaustukki. Kaulauslaudassa on vuosiluku 1753. Kuvassa on myös viisi sukkulaa, lankapuolia, puupingotin ja rullatikku.

2014

Viittaus

Mäkelä, Pertti, “Silitysrautoja ja villanauhaa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7479.