Kanteleen Mieskuoro

Kanteleen Mieskuoro

Kuvaus

Tellervo Tenholan johtama Kanteleen Nuorisoseuran mieskuoro. Kuvassa Erkki Rousi (vas.), Vietti Heittola, Väinö Nurminen, Eino Lempälä, Reino Nieminen, Ilmari Siltala, Olavi Brusila, Elmeri Eskola, Lauri Tenhola, Tellervo Tenhola ja Mauno Heikkilä. Vuodesta 1925 toimineen nuorisoseuran sekakuoron rinnalle perustettiin vuonna 1937 mieskuoro. Kuorotoiminta jatkui 1960-luvun taitteeseen saakka. Kuoronjohtaja Tellervo Tenholan (1900-1994) valokuva on vuodelta 1984.
Maalaus esittää Lauri Tenholaa (1895-1981), joka teki puolisonsa tapaan pitkän päivätyön Kanteleen Nuorisoseuran (nyk. Kanteleen Nuutit) eri harrastuspiireissä.
Kolmannessa kuvassa Tellervo Tenholan kanssa muistojen albumia selailevat Yrjö Siltala (vas.) ja Timo Tenhola. 1980-luvun kuvat on ottanut Virpi Kallio.

2014
2016-08

Viittaus

“Kanteleen Mieskuoro,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7551.