Työväentalo

Työväentalo

Kuvaus

Kuvat esittävät vuonna 1906 perustetun Pukkilan Työväenyhdistyksen taloa. Ensimmäinen on otettu työväentalon vihkiäisjuhlassa vuonna 1911. Etualalla on Pukkilan torviseitsikko ja oikealla Pukkilan Nuorisoseuran sekakuoro. Sekä torvisoittokuntaa että kuoroa johti kanttori J.V. Marttinen, joka seisoo kuoron edessä. Kolmannessa kuvassa hääväki on kerääntynyt ryhmäkuvaan työväentalon pihalle. Myös taulua pitelevät miehet on kuvattu työväentalon rappusilla. Kuvan iltamailmoitus julkaistiin sanomalehti Uusimaassa vuonna 1912. Nykyisen kunnantalon naapurissa ollut työväentalo poistui kyläkuvasta 1950-luvun alussa, jolloin se myytiin huutokaupalla ja purettiin.

2014

Viittaus

“Työväentalo,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 23. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7585.