Ilmavalvontalotat

Ilmavalvontalotat

Kuvaus

Pukkilan suojeluskunta rakensi syksyllä 1939 Teikarinmäen ampumajan (nykyisin Teikarinmäen urheilukentän huoltorakennus) viereiseen metsikköön ilmavalvontatornin, jossa ilmavalvontalotat työskentelivät koko talvisodan ajan sekä jatkosodan alussa.

Ensimmäisessä kuvassa majan edustalla ovat Ella Jokinen (vas.), Aini Virtanen, Elsa Yrjänä (Höykälä) ja Kyllikki Kittelä (Rusila), toisessa kuvassa Kyllikki Kittelä (Rusila) (vas.), Ella Jokinen (Ekström) ja Aini Virtanen sekä kolmannessa Aune Alestalo (vas.) ja Helmi Eerola (Koivisto).
Neljännessä kuvassa on Kaarina Rusila (Halkilahti).
Viimeiset kuvat on otettu vartiotornissa. Kesäisessä kuvassa ovat Kaisa Laurila (Klemettilä) (vas.) ja Elsa Yrjänä (Höykälä). Turkkiin pukeutunut kaksikko on Kyllikki Kittelä (Rusila) ja Ella Jokinen. Lotilla oli vartiotornissa käytössä kaksi turkkia, jotka olivat peräisin Kanteleelta: Kyllikillä on yllä Muurahaisen susiturkki ja Ellalla Korpusen lammasturkki. Ilmavalvontatornin juuressa otetussa kuvassa ovat Maija Uotila ja Kaisa Laurila (Klemettilä).

Luettelo Teikarinmäen ilmavalvontatornissa työskennelleistä lotista sekä lääkintä- ja muonitustehtävissä toimineista lotista on peräisin Pukkilan Sotaveteraanien arkistosta.

2014
2016-08

Viittaus

“Ilmavalvontalotat,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7600.