Lukusalin kapteeni ja lotta

Kuvaus

Kirjaston lukusalissa ovat Pukkilan Sotaveteraanien hankkimat mallinuket, joista toisella on yllään reservin kapteenin Yrjö Rousin asepuku ja toisella Kyllikki Rusilan lottapuku. Veteraanijuhlien ja -tapahtumien rekvisiittana olleet sotilas ja lotta on sijoitettu kirjaston lukusaliin näyttelyvitriinin molemmin puolin. Mustavalkoinen valokuva esittää Yrjö Rousia. Viimeinen kuva on vuodelta 2004, jolloin sotilas ja lotta olivat esillä Pukkilan Sotaveteraanien järjestämässä sota-ajan muistonäyttelyssä ensin nuorisoseurantalo Toimelassa ja sen jälkeen Pukkilan Osuuspankissa, josta kuva on.

Viittaus

“Lukusalin kapteeni ja lotta,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7601.