Puheenjohtajat

Puheenjohtajat

Kuvaus

Ensimmäisessä kuvassa seisovasta kaksikosta Kauno Mäenrinta (1918-2005) (oik.) toimi kymmenen vuotta ja Eino Lempälä (1924-2008) toistakymmentä vuotta Pukkilan Sotaveteraanien puheenjohtajana. Veteraaniyhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja oli Eino Sairola (pj vuosina 1967-1968). Hänen jälkeensä tehtävää ovat hoitaneet Usko Sarvaala (1969-1976), Jalmari Lainila (1977), Viljo Kinnari (1978-1980), Kauno Mäenrinta (1981-1991), Toivo Perttilä (1992-1993), Eino Lempälä (1994-2008) ja Arto Luoma. Kuvat asepukuisista puheenjohtajista ovat ko. järjestyksessä. Viimeisenä on vuodesta 2009 yhdistystä johtaneen Luoman kuva. Hän on ensimmäinen Pukkilan Sotaveteraanien puheenjohtaja, joka ei ole taustaltaan sotaveteraani. (Luoman kuva: Eeva Sumiloff) Alimmassa kuvassa Lempälän ja Mäenrinnan kanssa on juhlaväkeä tervehtimässä Eelis Haakana.

2014

Viittaus

“Puheenjohtajat,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 16. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7603.