Kaitokankaan ja Knuuttilan hautamuistomerkki

Kuvaus

Pukkilan suojeluskunnan pöytäkirjanote, joka koskee "vapaussodassa kaatuneen Jalmari Kaitokankaan ja Virossa kaatuneen Yrjö Knuuttilan haudalle pystytettävän sankaripatsaan paljastusjuhlaa". Juhla pidettiin toukokuussa 1921. Hautausmaalla vuonna 1928 otetussa kuvassa Pukkilan suojeluskuntalaiset ovat kunniakäynnillä Kaitokankaan ja Knuuttilan hautamuistomerkillä. Puhetta pitää Pukkilan kirkkoherra Adolf Werner Kyrö. Pukkilan suojeluskunta perustettiin 13. huhtikuuta 1918. Perustamispäivä nimettiin samalla "Pukkilan vapautuspäiväksi", koska punakaartin valta oli päättynyt. Suojeluskuntajärjestö lakkautettiin marraskuussa 1944.

2014

Viittaus

“Kaitokankaan ja Knuuttilan hautamuistomerkki,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7661.