Kerttu Nurmisen kirjoitus Teikarinmäen ilmavalvontalotista

Kuvaus

Puhe, jonka Pukkilan entinen kunnansihteeri Kerttu Nurminen (os. Aunio) (s. 1919) piti sotaveteraanipäivänä 27. huhtikuuta 1994 nuorisoseurantalo Toimelassa järjestetyssä juhlassa. Puhe käsitteli Teikarinmäen ilmavalvontatornissa talvisodan ja jatkosodan aikana palvelleiden pukkilalaisten ilmavalvontalottien toimintaa. Nurminen itse oli yksi näistä iv-lotista. Tekstin pääsee lukemaan, kun klikkaa ko. kuvaketta.

Ensimmäinen valokuvista on otettu Teikarinmäen ilmavalvontatornissa. Kuvassa ovat Kaarina Rusila (Halkilahti) (vas.) ja Kerttu Aunio (Nurminen). Toinen Kerttua esittävä valokuva on syksyltä 1944. Neljäs kuva on otettu ennen sotavuosia ja siinä Kerttu on pukenut ylleen Keijo Pietiläisen puvun. Värivalokuva on syyskuulta 1992, jolloin Nurminen puhui Pukkilan Sotaveteraanien 25-vuotisjuhlassa. Hän toimi Pukkilan Sotaveteraanien naisjaoston puheenjohtajana vuosina 1996-1998. Kartta osoittaa ilmavalvontatornin sijainnin.

2014

Viittaus

Nurminen, Kerttu, “Kerttu Nurmisen kirjoitus Teikarinmäen ilmavalvontalotista,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7667.