Pukkilan kotiseutumuseon ensimmäinen diaario.

Kuvaus

Pukkilan kotiseutumuseon ensimmäinen diaario. Luettelon on kuvittanut opettaja Pentti Mela. Diaario on digitoitu vain osittain (Melan kuvittamat sivut). Se on kesäisin esillä Koivulinnan piharakennuksissa toimivassa Pukkila-museossa.

Pukkilan kotiseutumuseon toiminnan käynnisti vuonna 1953 perustettu Pukkilan museoyhdistys. Kotiseutumuseon ensimmäisenä museorakennuksena toimi Pukkilan manttaalikunnan vuonna 1951 lahjoittama entinen viljamakasiini, jonka museoyhdistys kunnosti. Esinekeräys käynnistettiin vuonna 1955. Vuonna 1997 Koivulinnan piharakennuksiin siirtyneen museon kokoelmissa on lähinnä maanviljelykseen liittyviä työkaluja, taloustarvikkeita, huonekaluja ja tekstiilejä. Tuula Pärssinen on rakentanut museoon muun muassa tupa- ja vieraskamari-interiöörin. Kirkon vieressä oleva viljamakasiini toimii nykyisin lähinnä museon varastona.

2014

Aineisto kuuluu Pukkilan kotiseutumuseon kokoelmiin.

Viittaus

“Pukkilan kotiseutumuseon ensimmäinen diaario.,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7819.