Ilmakuvia Pukkilan vesistöistä

Kuvaus

Kalle Sihlmanin ottamia ilmakuvia Pukkilan vesistöistä. Ensimmäisessä kuvassa on Savijoen kylä, jota halkoo mutkitteleva Rapuoja. Toinen, kolmas ja neljäs kuva esittävät Naarkoskea. Viidennessä kuvassa näkyy vasemmalla Koivulankoski. Vielä 1960 luvulla siellä olivat tehtailija Uuno Koivulan omistamat saha, mylly ja sähkölaitos. Oikealla näkyy Syvänojan puusilta ja sen alla Syvänojan koski. Kuudes ilmakuva esittää Syvänojan koskeaa ja siltaa. Seitsemännessä kuvassa on Haudankoski Syväojankosken alapuolella. Haudankoski on viimeinen koski Pukkilan puolella ennen Askolaa. Viimeinen kuva on otettu Kanteleenjärveltä. Vanhat mustavalkoiset valokuvat esittävät Naarkoskea ja niissä näkyy vuonna 1915 valmistunut kivisilta.

Viittaus

Sihlman, Kalle, “Ilmakuvia Pukkilan vesistöistä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7821.