Etusivu > Digitoituja aineistoja muualla

Digitoituja aineistoja muualla

Finna

Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteet samalla haulla. Finna tarjoaa pääsyn arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoihin ja palveluihin. Finnasta voit etsiä tietoa kirjastojen ja arkistojen kokoelmista, katsella kuvia museoesineistä ja taideteoksista sekä ladata käyttöösi asiakirjoja ja vanhoja kirjoja.

Doria

Doria on Kansalliskirjaston ylläpitämä julkaisuarkisto, jossa on usean organisaation tuottamaa sisältöä. Pääpaino on erityisesti tieteellisessä aineistossa.

Digi - Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Sisältää Kansalliskirjaston digitoimia sanoma- ja aikakauslehtiä, pienpainatteita, sekä muuta aineistoa. Sanomalehdet vuosilta 1771–1910 ja aikakauslehdet vuoteen 1910 asti ovat vapaasti käytettävissä.

Klassikkokirjasto

Suomalaista suomen- ja ruotsinkielistä kaunokirjallisuutta sekä siihen liittyvää tutkimustietoa.

Hämeenlinnan Lydia

Lydia sisältää vanhaa Hämeenlinnaa käsittelevää kirjallisuutta, karttoja, artikkeleita, pienpainatteita ja äänitallenteita. Suurin osa Lydian aineistosta on julkaistu 1800-luvulla, ja se on tekijänoikeuksista vapaata. Alkuperäinen aineisto on pääosin Hämeenlinnan kaupunginkirjaston, kaupunginarkiston ja historiallisen museon kokoelmissa.

DigiCarelica

Sivuille on koottu osa Lappeenrannan maakuntakirjaston kotiseutukokoelma Carelican aineistosta sisältäen karttoja, lehtiä, kirjoja, pienpainatteita ja luetteloita. Alueellisesti kokoelma käsittää nykyisen Etelä-Karjalan, Karjalankannaksen Kurkijoelta etelään sekä Inkerin.

Sanapaltti

Sanapaltin sivuilla pääset tutustumaan vuonna 1871 perustetun Pornaisten ensimmäisen yleisen kirjaston, Porneesin lainakirjaston, vanhasta kokoelmasta digitoituun kirjavalikoimaan sekä Kaarle Tenhosen ja Tauno Teiramon 1920–1950-luvuilla ottamiin valokuviin.

Porstua

Porstuasta löytyy paikallisesti tärkeää, kulttuurihistoriallista elektronista aineistoa Etelä-Pohjanmaalta, Keski-Pohjanmaalta ja Vaasan rannikkoseudulta.

DigiKoivikko

DigiKoivikko on alueellinen tietokanta, johon on digitoitu pääosin Joensuun seutukirjaston maakuntakokoelman aineistoa kokotekstinä tai kuvina.